Продуктът беше добавен в кошницата

Тапет винил Тухла червен

3/ 5 (54)
  • + -

16.80 лв.

Размер на ролката: ширина 0.53 м. - дължина 10 м.

Модел с наличие на 3D ефект.

Виниловият тапет Тухла в автентичен червен цвят ще трансформира лесно всяко жилищно пространство, внасяйки модерна нотка в интериорния му стил. Тухлените стени са актуален тренд в интериора, а тапетът е най-лесната и понякога единствена възможност да се покаже този стилен архитектурен елемент. Тапетът се предлага на много разумна цена, която е калкулирана върху една ролка с дължина 10 м и широчина 53см.

Защо си заслужава да изберете винила?

Предвид голямото разнообразие от тапети Тухла в продуктовия ни каталог, вероятно се питате защо да изберете точно винилов модел. Бързаме да ви уверим, че съвсем няма да сгрешите ако заложите на тази разновидност, защото тя има специфични характеристики и множество предимства. Какво представлява всъщност виниловата стенна облицовка и защо е малко по-скъпа от хартиените си събратя?

Тапетът от винил е евтин и лесен за използване довършителен материал с хартиена основа или такава от нетъкан текстил с горен слой от поливинилхлорид. PVC покритието е химично съединение с различни цветове, текстури и структура. Предимствата на тапетите с PVC покритие включват:

  • Здравина – дори моделите с хартиена основа са по-здрави от стандартните хартиени облицовки. Външният винилов слой е материал, който няма да се разкъса по време на лепене и е устойчив на надраскване в периода на експлоатация;
  • Дълготрайност – виниловият тапет тухли ще се окаже шампион по дълготрайност, ако решите да заложите именно на него. След 5-10 години принтът и цветовете му ще изглеждат също толкова ярки и свежи, колкото тези на тапетите, залепени преди месец. По-вероятно е да го смените защото ви е омръзнал, а не заради влошеното му състояние;
  • Устойчивост на влага - тапетът с винилно покритие е податлив на влажно почистване;
  • Универсалност - поради тези характеристики използването на винилови тапети на тухли е оправдано във всички жилищни помещения. Детска стая с голямо механично натоварване на стените или кухня с висока влажност - тапетите ще бъдат на място във всяка стая.

Разнообразието от текстури, цветове и принтове е толкова огромно, че е възможно да изберете подходящ винилов тапет за всеки интериорен стил. Този вид облицовка успешно имитира различни покрития и материали (камък, бамбук, дърво и така модерния днес тухлен зид).

3D ефектът – чудесен начин да създадете по-разчупен интериор

Тапетът, имитиращ тухлена стена, има силно изразен триизмерен ефект, който е характерен за въпросния материал. Това означава, че дори гледана отблизо, облицовката ще създава усещането, че се наблюдава наистина оголена до тухла стена – точно въздействието, което вероятно бихте искали да постигнете.

Поставяйки хартиени или винилови тапети тухли, хората най-често целят да зонират дадено помещение. С тухления принт, както и с покритията имитиращи камък, е много лесно да се обособи отделна функционална зона. Да се облицоват всички стени с такъв декоративен мотив е грешка, която ще създаде обратен на желания ефект.

Колекцията ни от тапети с тухли изисква различен подход при монтиране. За залепянето на този модел ще ви е нужно специално лепило. Предвид по-тежката структура на облицовката, лепилото, което ще използвате, трябва да има по-силна адхезивна (свързваща) способност. Листите се разкрояват изключително лесно, като за изрязване може да се използва ножица или макетен нож.

Препоръчително е тапетът да се почисти едва след пълното изсъхване на лепилото. За да се ускори процесът е желателно помещението да е добре отоплено и с по-ниски нива на влажност.

Тапет винил Тухла червен

16.80 лв.