Первази с кабелен канал

 • Первази с кабелен канал се наричат декоративният завършек на подова настилка, предназначени за ъгловото пространство между нея и стената. Те се монтират с естетическа и практична цел. Присъствието им предпазва стенната и подовата облицовка, като същевременно може да прикрие различни несъвършенства и дефекти по тях. 

  Первазите се използват масово и заради друга своя особеност. Както е видно от името им, те имат просторно вътрешно пространство за електрически кабели, които остават идеално предпазени от всякакви въздействия, скрити под здравата повърхност. Пазарът предлага декоративни модели, адаптирани към почти всяка подова и стенна облицовка, с различен размер кабелни канали. 

  Най-качественото окабеляване за стена от “Дегрец“ 

  Магазин “Дегрец“ разполага с категория от невероятно здрави первази за под, изработени от висококачествена PVC плоскост. Предлагат се детайли с размер 2.2 м, и размери 70 х 12 мм. (ширина и дължина), които покриват оптималното пространство от долната част на стената. Изберете материал, който напълно се слива с подовата настилка – имате възможност да украсите интериора си с нюанс сив и бежов дъб, орех, венге, бяла гланцирана дървесина и още няколко изискани имитации. 

  Пространството за кабели е организирано в няколко широки канала. Те са скрити във вграден подвижен капак, който се издърпва съвсем лесно от вътрешността на перваза. Там могат да се подредят няколко електрически проводници с различна дебелина и дължина до 2.2 м. Кабелният перваз е най- разумният и удобен начин за съхранението им, който предотвратява опасността от пробиване на кабел и късо съединение. Сглобката позволява и лесно добавяне на допълнителни кабели.

  Монтажът на окабеляващите профили става почти неусетно, а от потребителите зависи да изберат най-устойчивият и здрав метод. Нашият каталог се е погрижил за това вместо тях, предлагайки стабилен вариант с дюбел и винт, задължително еднакво оцветени с первазът. Горният и долен ръб разполагат с  допълнителни самозалепващи ленти, за плътно прикрепване към стената, а възможните фуги се прикриват лесно с помощта на цветен силикон.

  Детайлът трябва да се прикрепи много добре, за да не допуска прахови частици, вода и влага – изключително важно условие за безопасността на обитаващите помещението. Именно затова се препоръчва поставянето му върху напълно равна повърхност. Самата PVC плоскост е достатъчно устойчива не само на механични удари, но и на намокряне, и предпазва кабелите идеално. 

  Аксесоари 

  В каталога ни се намират и комплекти аксесоари за кабелен перваз. Те се състоят от двойка снадки за съединяване на две плоскости, и два детайла за ъглово съединяване. Первазите са твърди и нееластични, затова най-вече ъгловите пространства имат огромна нужда от тези съединители. Именно оттам се препоръчва да започне началото на монтажният процес, като плоскостта се оразмерява допълнително според интериора ви. Четирите елемента са напълно достатъчни за сглобяване на плоскостта. 

  Стандартните и ъгловите снадки се различават по структура, но всички те са оцветени в еднакъв нюанс, който трябва да съобразите с този на избраният перваз. Резултатът е едноцветна гладка повърхност, разположена по цялото протежение на стената ви, която дава възможност за бързо добавяне, и премахване на кабели. Цените за первази и сглобяващи детайли са изключително изгодни, тъй като ние ви предоставяме дълготрайни и качествени материали.

  ✅ Защо ми е необходим перваз с кабелен канал❓


  Този детайл има както практично, така и естетическо предназначение. С него ще скриете кабелите за пренос на сигнал за интернет и телевизия, като същевременно ще можете да ги организирате, така че да се избегне оплитането им и тяхното повреждане. Днес е все по-необходимо използването на такъв декоративно-функционален елемент.

  ✅ Посочената цена за какво количество/брой первази се отнася❓


  Посочената цена за перваз с кабелен канал се отнася за един брой продукт с дължина 2.2м. Цената на аксесоарите за первази се отнася за комплект, включващ 2 броя прав съединител и 2 броя ъглов съединител. Сами можете да се убедите, че цената на това полезно приспособление е символична.

  ✅ Подлежат ли на намокряне первазите за скриване на кабели – могат ли да се мият❓


  Первазите с кабелен канал са изработени от висококачествен PVC материал с гланцово покритие, което ги прави 100% влагоустойчиви. Да, самите детайли подлежат на мокро почистване, но е желателно до окабеляването да не достига вода. Използвайте мека кърпа или добре изстискана гъба за целта.