PVC панели

Размер на ламперията
Ефект
 • Изборът на PVC панели за облицовка е често предпочитано решение, заради многобройните качества на плоскостите от поливинилхлорид. Поливинилхлоридът е висококачествен тип полимерна пластмаса, която се отличава с различна степен на твърдост и еластичност, и е известна с устойчивостта си на механични въздействия, химични вещества (киселини, основи), големи температурни амплитуди и влага. Естественият изолационен слой не допуска поява на конденз, мухъл и плесени, което прави логично използването именно на ПВЦ плоскости за покритие на стени и тавани в най-мокрите помещения на всеки дом, офис или сграда. 

  Предимството на пластмасовата облицовка 

  Освен влагоотблъскващи функции, които съхраняват компонентите й в отлично състояние в продължение на години, този тип облицовка за баня предлага перфектна звуко- и термоизолация на помещение. След монтаж на свързаните ПВЦ панели, естествената топлина в банята се повишава неколкократно, а помещението се превръща в комфортно кътче за релакс и отмора. 

  Почистването им е изключително лесно и става само чрез избърсване с влажна кърпа, а самите те са трудно уязвими на зацапване. Друго предимство, от което всеки потребител е впечатлен, са невероятно ниските за ПВЦ плоскост цени на строителният пазар. Те са съобразени и с най-ниските бюджетни възможности. 

  Леката конструкция на всяка PVC плоскост позволява лесно пренасяне и инсталиране. Лекотата им е придружена от парадоксална здравина и якост, допълнени с пластичност на корпусният материал. Те изграждат облицовка, чрез свързване на отделните профили със солидна механична връзка, която също изолира и предотвратява пропускането на вода в пространствата под тях. 

  Подредбата им може да се изпълни във всякакви конфигурации и линии, рисувайки оригинални и красиви стенни декорации, които създават настроение и стил. Всеки потребител е в състояние да изгради мечтаният дизайн в банята си, монтирайки самостоятелно подбрана визия на облицовка от ПВЦ панели за бани. Подробните инструкции и пълният комплект оборудване, закупено от доказан производител, са достатъчна гаранция за успех в начинанието. 

  Богатството от разцветки и красивото визуално оформление е друго основно предимство на поливинилхлоридната плоскост за баня. Днес, каталозите с поливинилхлоридни панели и аксесоари за облицовка изобилстват със стотици нюанси и декоративни десени, които могат да възпроизведат всяка желана картина върху стената или таванът ви. Декорът е естетическата стойност на тази ламперия, която внася огромна тежест в окончателният избор на потребителите. 

  Богата гама цветове, десени и функции 

  Магазинът ни е подбрал селекция от висококачествени PVC плоскости за стена, подходящи за облицоване и декорация на всеки тип интериор. Устойчивостта на влага, резки промени в температурата на въздуха, пряко влияние на UV лъчи, запалими смеси и химически агенти, позволява също и безпроблемен външен монтаж.

  Ламперията извършва естетическа и защитна функция в продължение на години, изложена на прякото въздействие на атмосферни и индустриални дразнители. Въпреки това съхранява напълно целостта и функционалността си. 

  Монтирането на ПВЦ панели за стена върху външна фасада, стълбище, тераса и др., от години е доказало целесъобразността и практичността си. Поливинилхлоридът имитира идеално визуалната форма на естествени облицовъчни материали, но за разлика от масивната дървесина и камъкът, този тип пластмаса не се уврежда от влага, биологични и индустриални дразнители. 

  Панелът от поливинилхлоридна пластмаса 

  Поливинилхлоридната плоскост е с камерна вътрешна конструкция, състояща се от различен брой камери с въздушно съдържание. Капсулованият в профилите въздух е добър изолатор на топлина, който допълва фабричните термоизолационни свойства на материалът на всеки ПВЦ панел. 

  Числото на камерите определя и нивото на тези свойства - увеличаването им означава повече процент въздух и съответно, повече топлина, защита от шум и комфорт. Тези качества са търсени във всеки материал при обзавеждане на банята, а пластмасовите и леки водоустойчиви плоскости за баня са отлична алтернатива, защото комбинират всички посочени свойства с лесен монтаж и изключително изгодни цени. 

  Пълен комплект продукти за монтаж на ниски цени 

  Предлагаме плоскост за баня с цени, няколко пъти по-достъпни, отколкото тези в редица каталози на строителни хипермаркети. Инсталирането им е улеснено от специална секция в магазина, където се откриват профили, необходими за здраво фиксиране и укрепване на PVC плоскост за баня, във всякакви възможни конфигурации. 

  Основните типове профили за целта са завършващ (за рамка на ламперията), ъглов (за свързване на вътрешни и външни ъгли), свързващ и Г-образен (за укрепване на ъгли). Не бива да се забравя ролята им при изграждане на ПВЦ облицовка за банята, тъй като често тя се поставя само върху определен участък от стената. Това  предполага образуването на различни форми и конфигурации, което е невъзможно без завършващата роля на тези профили. 

  Търсенето на здрави и влагоустойчиви панели за банята отвежда повечето потребители към комфортът на леката ПВЦ плоскост за бани. Селекцията ни предлага богата гама продукти от този тип с различни размери, сред които се откриват подходящи варианти както за частична, така и за цялостна облицовка на най-мокрото помещение във всеки дом. Продуктът се предлага на цели листи, като един лист е с покривна площ от 0.675 – 0.75 кв.м. Някои разцветки се предлагат в комплекти от 4, 6 или 8 листа. 

  Красота, вдъхновена от природата и изкуството 

  Красотата на гладките PVC панели за бани определя и декоративните им функции, които ги правят толкова предпочитани от потребителите. Магазинът ни привлича внимание с изключителна феерия от разцветки, нюанси, мотиви и цели сюжетни картини, които притежават свойството да преобразяват интериорни пространства и да превърнат всяка повърхност в ярък акцент, като отклонят вниманието от останалото обзавеждане. Пластмасовият панел прикрива отлично и всяка неравност и дефект върху стената, който се нуждае от ремонт. 

  Каталогът ни впечатлява с предложения с въздействащ ефект на естествени материали – дялан камък, тухла, керамика,   мрамор, мозайка и дървесина в няколко различни природни нюанси, характерни за материалите. Бялата и черна мраморна ламперия, напомняща звездна нощ, са изключително атрактивни. 

  Дървесната шарка с цвят и окраска на ясен, дъб, бреза, орех и винтидж панелите в бял и шарен десен поразяват с автентичността си, както и  плоскостите, възпроизвеждащи камък в 3D визия. Последните са подходящи както за интериорна, така и за фасадна облицовка. 

  Триизмерните картини са представени и в нежни пастелни нюанси, с флорални мотиви, романтични и морски пейзажи. С тях помещението за къпане може да се преобрази напълно, а подмяната им е също толкова лесна, както и монтажът. Автентичната, стилна и луксозна визия е съчетана с невероятно ниските за ПВЦ плоскост за банята цени, предлагани за тази категория. 

  Стойността е от първостепенно значение за всеки съвременен потребител, а когато е придружена с практическите свойства на поливинилхлоридът, е логично защо потребителите го предпочитат като облицовка пред други видове  водоустойчиви плоскости за банята с цени, доста по-завишени, отколкото панелите от този материал.

  ✅ Какъв е експлоатационният живот на PVC панелите❓


  Експлоатацията на PVC панелите е много по-дълга, отколкото хората предполагат. Предвид факта, че са изработени от висококачествен пластичен материал, те са напълно устойчиви на намокряне, гниене и разрушаване. Дегрец ви предлага продукти с най-високо качество, така че смело можем да кажем, че панелите ви ще запазят отлично състояние в продължение на 25-30 години при правилен монтаж и поддръжка.

  ✅ Доколко устойчиви са на механично въздействие PVC панелите❓


  PVC панелите се произвеждат чрез съединяване на два листа от PVC на разстояние почти 5-8 мм един от друг. За свързване на двата листа се използва мрежеста структура, която осигурява на панела достатъчно здравина, за да издържи на умерени въздействия. Въпреки това използването им трябва да бъде разумно, тъй като среден до силен удар може да повреди панелите.

  ✅ Мога ли да монтирам PVC панели върху стена, която пропуска влага❓


  Да. PVC панелите се използват предимно с тази цел – да покрият стени в приземни и други помещения, където влагата е проблем. Те, за разлика от други материали се укрепват стабилно и изолират помещенията от плесените, предизвиквани от влагата.