Мушама

Ширина
Основа
 • От този раздел на каталога ни, можете да си изберете здрава, дълготрайна и изключително ефектна мушама за масата в уютната ви кухня. Богатата ни колекция от силиконови покривки ще отговори на най-високите ви очаквания, а достъпните цени на изделията, ще разсеят всяко колебание. Онлайн магазин Дегрец ви предлага всевъзможни решения за обзавеждане на един модерен, приятен и практичен дом.

  Асортимент

  Асортиментът ни е базиран основно на нетрадиционната силиконова мушама. Силиконът навлиза масово в съвременните домове, като отлична алтернатива на пластмасата. Той превъзхожда полиетилена и PVC полимерите със своята не-токсичност и липсата на неприятни миризми. Мушамите от този материал са предпочитани от взискателните домакини, които не искат да усещат в дома си миризмата на гума и други химикали.

  Покривките ни за маса от силикон могат да се разделят на две основни групи – напълно прозрачни и принтирани. Сред прозрачните модели има такива с напълно гладка текстура, както и изделия с релефно покритие. И двата варианта имат своите плюсове, така че изборът ви ще зависи единствено от личните ви предпочитания.

  Силиконовите мушами изместват класическите, заради много по-добрите им свойства. Те притежават значителна еластичност, благодарение на която падат чудесно, без да се пречупват и образуват неприятни гънки и ръбове. Многократно по-устойчиви и дълготрайни. Това ги прави идеално решение за кухни и дворни пространства, където масите са подложени на по-силно замърсяване.

  Предлагаме изключително богат асортимент от силиконови мушами на метър. Изделията ни са с различна широчина, поради което ви препоръчваме да филтрирате продуктите спрямо широчината, отговаряща на размера и формата на масата, която ще покриват. Изборът ви се простира между изделия с широчини: 80, 100, 120 и 140 см.

  Как да изберете идеалната?

  Изборът на мушама за маса на метър е малко по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед. Първото, за което трябва да помислите е размерът, а той следва да съответства на формата на масата – кръгла или правоъгълна. Интересното при кръглите маси е, че на тях им отиват както правоъгълно отрязани, така и покривки, оформени като кръг. Същото важи и за маси с форма на елипса.

  Мушамата е добре да бъде с подходяща дължина на висящата част. Например при квадратните и правоъгълни маси е желателно висящата част да бъде около 40см, равномерно падаща от всички страни. Масите с кръгъл плот е прието да се покриват с мушами, чиято висяща част е до 30см. Тук изискването за равномерно падащи поли не важи. Дори напротив, ще получите по-разчупен ефект, ако заложите на правоъгълно изрязана покривка за кръглата си маса.

  На какъв десен да заложите? Опциите в каталога ни са безброй. В случай, че масата е изключително ефектно изработена и искате цялата ѝ прелест да бъде на показ, изберете някой от прозрачните ни модели – със или без релеф на основата. Те позволяват гостите ви да виждат красивите дърворезби, структурата на скъпата дървесина, а също и прелестта на мраморния плот.

  Плътните ни мушами на силиконова основа са идеално решение за мебели, които са неугледни, захабени и от неособено привлекателни материали като метал например. Разполагаме с изключително красиви и елегантни десени и принтове, както и с огромно разнообразие от цветове и нюанси. Съвсем възможно е солидният асортимент от качествени изделия на достъпни цени да направи избора ви малко по-труден.

  ✅ Защо да избера силиконова мушама пред обикновена❓


  Има редица причини да смените старата си найлонова или PVC мушама със силиконова. На първо място този материал е напълно безопасен за здравето и не отделя неприятна миризма. Само това е достатъчно, за да изберете силиконова покривка за кухненската си маса. Силиконът освен това е много по-здрав от другите материали, така че ако искате да сменяте мушамата си по-рядко, купете силиконова от нас. Той е и по-мек, което му позволява да пада по-ефектно, без да образува остри ръбове.

  ✅ Каква дължина на мушамата да поръчам – има ли някаква формула, по която се изчисляват дължините на мушамите спрямо размера и формата на масата❓


  Мушамите ни се продават на линеен метър, като широчината им стандартно е 80см. Важно е преди да решите каква дължина ви е нужна, да измерите плота на масата, като добавите и по 40 см от всяка страна, които да се спускат надолу. В случай че масата ви е кръгла или елипсовидна, е желателно полите на мушамата да бъдат около 30 см. Не е задължително частите, които падат да са симетрични в този случай.

  ✅ Какъв е средният експлоатационен живот на силиконовата мушама❓


  Колко време мушамата ще се запази в добро състояние, зависи изцяло от това дали я използвате внимателно и как я поддържате. Ако искате закупената силиконова покривка да издържи за по-дълъг период, не използвайте ножове и други остри предмети директно върху покритието. Също не е препоръчително върху мушамата да се поставят горещи съдове и предмети, поради риск от разтопяване на материала.