Инструменти

 • Без подходящите инструменти за лепене на тапети, закупената ролка с хартиени, винилови или PVC тапети няма как да се оползотвори практически. Почти всеки магазин за тапети и стенни облицовки е оборудван със съоръжения за нанасяне на лепило върху листовете, оразмеряване и изрязване на излишните сантиметри от тях, както и валяци за заглаждане на неравностите след поставяне върху стената.

  Осигуряването им е препоръчително да става заедно с тапетите, тъй като търсенето им в последният момент може да е досадно, безрезултатно, и да влоши качеството на залепване. Магазин Дегрец е запълнил каталога си с всички необходими принадлежности за създаване на красиви и поддържани стени. Цените, на които можете да ги поръчате са символични, а ще получите невероятното удобство от пощенска доставка в рамките само на един или два работни дни.

  Четки и валяци

  Стената под тапетите също се нуждае от поддръжка и пласт боя. Дълбоките неравностите и големите видими дефекти по нея повлияват на поставената отгоре настилка. Каталогът ни осигурява няколко модела четки за почистване и варосване с изкуствен косъм и солидна ръкохватка, за всички типове настилки. Оставя перфектно почистена и гладка повърхност, подготвена за залепване на тапет.

  Боядисващите валяци с еластична и мека ролка изравнява и заличава неприятните “балончета“ още по време на поставяне на стенната облицовка. Залепване, веднага последвано от приглаждане, постига по-здраво прилепване към стената и ефектно изгладена дамаска-тапет върху нея.

  Ролетка, макетен нож и ножици

  Преди поставяне, тапетите трябва да се оформят съобразно размерите на всяка стена. За целта се налага използване на ролетки, макетни ножчета и ножици. Ролетките с магнитни ленти Premium са прекрасно средство за лесно измерване – магнитът прилепва стабилно към съответната плоскост и не се отделя при никакви обстоятелства. С този продукт оразмеряването е еднократен и елементарен процес. Каталогът ни предлага измерващи ролки за площ от цели 5 м.

  Макетният нож е изключително остър и отстранява излишните квадратни сантиметри само с едно движение. Дължината на острието определя и способността за бързо и ефективно рязане на по-големи листове хартия, винил, PVC и лъскавата гланцова хартия на фототапети, фолио и декоративни стикери. В магазина ни са налични ножове и ножици в няколко размера, които ще съкратят двойно цялата процедура.

  Довършителни

  Самостоятелното монтиране на тапети изисква запас от задължителни принадлежности. Липсата им може да създаде неудобство в процесът на монтаж, например при инцидентно скъсване на парче хартиен тапет. “Закърпването” на повреден лист става не чрез лепило, а с помощта на дебело и устойчиво тиксо, което може незабележимо да покрие повредената зона от вътрешна страна.

  Затова и ние се ориентирахме към хартиен скоч с различна ширина на залепващата лента, който предлагаме на символична цена, равна на кафето, което ще изпиете в почивката си. Няколко ролки от този продукт със сигурност ще ви спестят неприятните обиколки из магазинчетата за домашни потреби, докато едновременно поставяте новите си тапети.

  Облепването на стените рядко е чиста процедура. Магазинът ни предлага пакети покривно фолио специално за целта, които ще предпазят подовите настилки от лепила, хартиени остатъци, мазилка, боя и едрите прахови частици, които са неизменна част от всеки ремонт. Те също се предлагат в размер за по-тясно и по-широко пространство.