Изолационни тапети - терморол

Цвят
 • Изолационен тапет се поставя както като самостоятелно покритие, така и за “подплата“ на декоративни хартиени покрития, фолио и картини. Те са сред най-известните и често поръчвани стенни облицовки с топлоизолационни функции, които са подходящи за монтаж във вътрешно помещение с всякакъв тип разположение.

  Първа стъпка към предпазването на стените от разрушителни влияния, те често остават и единствена такава – плътният материал си остава достатъчна защита от студ и влага. Освен грижа за структурата на самата стена, тези твърди покрития преобразяват напълно атмосферата в интериора

  Структура и визия

  Дебелите изолационни тапети са изработени от експандирана пенополистиролна пяна (стиропор) - двойно по-солиден и устойчив материал от класическото хартиено, текстилно, и дори от виниловото покритие с флиз основа. Затова и основната им функция е подготвяне на стенната повърхност за горен слой тапет, и дори за декоративна мазилка (полимерна и минерална), керамична, теракотена или гранитогрес облицовка.

  Този тип тапет е ефективен само при вътрешната топлоизолация на сградата. Свойствата на материалът му обаче са достатъчно мощни, за да превърнат всяко помещение в оазис на комфорт и уют. Стиропорната маса е известна с огъваемата си крехка структура, съставена от хиляди миниатюрни сферични тела с различен размер, съставящи равномерно подредена клетъчна структура.

  Сферите съдържат атмосферен въздух, придават обем на материята и са отговорни за концентриране на топлината вътре в интериора, Топлопроводимостта през полистиролната пяна е ниска. За сметка на топлина и вода, стиропорът пропуска през сферичната си структура водни пари, което предотвратява задържането на кондензна влага върху стени, тавани и около прозрочени отвори, както и появата на мухъл и плесени.

  Изолационното покритие се изработва от експандиран полистирол, както и в леки разновидности на формулата му – по-здравият, студо- и водоустойчив екструдиран пенополистирол (XPS), който не пропуска влага във въздушните сфери. Някои модели са с допълнително изолиращи и импрегниращи влагата, добавени покрития. Такова покритие обикновено е картонът, а тапетът, подплатен по този начин, се нарича каширан. Именно такъв модел позволява най-ефективно нанасяне на бои, мазилки, декоративни тапети и облицовка върху него.

  “Подплатата“на листите повишава топлоизолационните им свойства. Каширането осигурява още по-висока степен на двойната защитна функция. Когато стената се нагрява прекалено от UV лъчи или отоплителни уреди, структрата на някои строителни материали започва да се руши, както при редовен контакт с течаща вода. С тези покрития, стената не поглъща топлина – тя се разпространява в рамките на интериора. Шумът също престава да бъде дразнител, благодарение на обемната стиропорна маса, която е естествен шумозаглушител.

  Те са продуктите за вътрешна изолация, които сериозно ограничават на разходите за електроенергия – повтърден от мнозина потребители факт. Освен практическите си преимущества, плътните тапети за изолация са с цена, която абсолютно всеки потребител може да си позволи. Тя варира според плътността на тапетът и производителя.

  Thermoroll

  Thermoroll са вид тапети с едностранно каширана или некаширана повърхност. Притежават всички свойства на висококачествен изолационен материал, а плътността им се среща в два варианта – 3 или 4 мм., съответно за каширана/некаширан лист. Тапетът е идеалната основа за декоративно покритие, прикрепя се към стената бързо и лесно, с помощта на специално лепило.

  Семлата визия – основа за по-смели декоративни решения, не трябва да е решаваща при избор. Консултантите от магазин “Дегрец“ са на разположение във всеки ден от седмицата, за отговор на всички въпроси относно най-подходящият продукт. Каталогът ни разполага с бели и цветни изолационни тапети с цени, по-приемливи от стандартните изолационни материали на пазара.