Фолио с ефектни цветове

Ширина
 • Нуждаете се от впечатляващ акцент върху стените или мебелите в дома ви?  Категорията фолиа тип “Ефектни“ на магазин Дегрец осигурява заслепяващите бляскави покрития, които са достатъчни, за да приковете всички погледи към интериора си. 

  Блестящата украса за интериор 

  Фолиото е изключително предпочитано средство за декорация на интериорни акценти, предимно заради удобството си. Самозалепващата текстура на повечето покривни материали от този тип приляга прекрасно към всяка равна повърхност – необходимо е единствено монтирането му върху напълно гладка и почистена плоскост. Повторното заглаждане със специален инструмент го фиксира окончателно.

  Предложенията в каталога ни се отличават освен с бляскава визия, и със здрава устойчива текстура. Тя не се къса, обелва, олющва или изтънява, а цветовете запазват атрактивността си дори и след продължително почистване. Самото почистване се извършва само с избърсване с вода и мек почистващ препарат при по-упорити петна. 

  Подмяната му е достатъчно лесна, за да не изисква излишна концентрация върху чистенето. Моделите разкрасяват чрез металически ефект в различни оттенъци. Той изглежда като преливащ цвят и е подходящ за почитателите на пищната декорация. 

  Ефектът на блестящите фолиа зависи изключително от цветът и десенът им. Понеже са доста атрактивни по принцип, допълнителната декорация от релефен принт, рисунка или стил “замъгляване” им придава окончателната пищност, характерна за категорията. 

  Различните десени предлагат няколко начина на възприемане на един и същ цвят. Същото е и с десените – една окраска внушава разнообразно настроение, когато е в няколко цвята, и всеки от тях е прекрасен вариант за украса с различни цели. Белите и цветни модели са основните критерии за разграничение между отделните предложения. Продуктът се предлага на руло, а посочената цена е за един линеен метър. 

  Сребърно и златно 

  Сребристите модели, разкрасени от симетрични релефни десени, звездни принтове или впечатляващият ефект “огледало“ са впечатляващ акцент както за мебел, така и за стена, или определен предмет. Сребърните тонове излъчват блясък, който приковава вниманието към съответната повърхност, украсена от тях, и предоставят възможност за “игра на светлината”. 

  Пречупването на естествената и изкуствена светлина през сребристото покритите на фолиото позволяват всяка повърхност да заблести двойно по-силно, превръщайки дори и най-ограничената площ в основен акцент от интериора. Другият разновидност на фолио, представляващо имитация на благороден метал – златото, пресъздава металическите нотки по още по-въздействащ начин. Златистожълтият цвят е изключително ярък нюанс, който ще подчертае красотата и ценността на определени вещи и покрития, без да се налага трансформирането им чрез бои, мазилки и др. 

  Фолиата са по-лесният и удобен начин за украса, а златните метални отблясъци са предназначени за пищен интериор. Релефният принт към него подчертава богатството на златистите нюанси и капризните ангажиращи отблясъци. Предимство е, че те могат лесно да бъдат заменени с друг стил самозалепващо покритие. 

  Цветни 

  Цветният металик е украса с ярък стил и излъчване. Предложенията в селекцията ни представляват неонови разцветки, изпъкващи двойно благодарение на металните отблясъци. Цветовете са ярки, както и бляскавият слой върху фолиата. Резултатът е въздействащо цветно покритие, чиито десени правят присъствието му незабравимо. 

  Цветните металически фолиа са ангажиращ акцент, затова и повечето потребители ги предпочитат за ограничена покривна площ. Това обаче не означава, че присъствието им върху цяла стена е прекалено цветно решение. При всички случаи, тези покрития ще превърнат всяка повърхност в неповторим ярък акцент.

  ✅ Какво е приложението на фолиата с ефектни цветове и покрития❓


  Фолиата с ефектни дизайни са подходящи за жилища и друг вид помещения с по-авангарден дизайн. Те могат да се поставят върху различни материали – дърво, стъкло, пластмаса или метал. Огледалните покрития, както и тези с ярки абстрактни шарки, ви позволяват да създадете акцент върху отделна част от обзавеждането – мебели, врати и прегради и др.

  ✅ Могат ли да им се придават различни форми – това ще се отрази ли на завършеността на принта❓


  Не, по никакъв начин. Всички наши декоративни фолиа подлежат на разкрояване. Шарките са умишлено хаотично поставени, така че при съединяване на два отделни листа да не се забелязва мястото на свързване. Такъв проблем може да възникне при фолиата, имитиращи дърво, но не при тези с ефектни шарки и цветове.

  ✅ Как могат да се премахнат въздушните мехурчета по време на апликацията❓


  В някои случаи, когато се облицоват неабсорбиращи повърхности (пластмаса, стъкло), е удачно основата да се напръска леко с вода. Това ще позволи филмът да се намества лесно, без междувременно под фолиото да остават въздушни мехурчета. Задължително е също хартията в задната част да се отлепя бавно, като същевременно въздухът се избутва със шпатула.