Тапети Дуплекс

Цветове
Шарка
 • Тапети - ДУПЛЕКС двуслойни хартиени тапети, които имат относително голяма дебелина и добре прикриват малки нередности по стените. 

  Тапети Дуплекс е наименованието на двуслойна хартиена облицовка със сравнително голяма плътност - най-доброто прикритие за дребни несъвършенства, драскотини или петна по стената. Освен това, те впечатляват визуално с прекрасният си вид, и привличат чрез изгодна цена и широка приложимост. Подходящо покритие за всеки интериор, те са прекрасна дизайнерска декорация и устойчиво уплътнение в едно. 

  Колко различни са тапетите Дуплекс 

  Моделът е усъвършенстван вариант на познатият ни хартиен тапет. Два основни слоя са обединени в солиден плътен лист, доста по-дебел от класическите хартиени модели. Подобрената производствена технология ги прави предпочитани най-вече за стени с изявени грапавини, вдлъбнатини или друг тип дефекти на продължителната употреба. Интересувате ли се от метод за възстановяване на старо и неподдържано пространство – ориентирайте се към красивите и плътни двуслойни модели! Те ще преобразят всеки интериор в рамките на часове. 

  Тези тапети са изключително предпочитан начин за прикриване на несъвършенства, не само заради структурата си. Те са достъпни във всеки физически и електронен магазин, а изгодната им цена също е доста привлекателна за потребителите. Да си осигурите тапет, дизайнерска картина, и едновременно ефект от малък ремонт на стенните дефекти – това са само част от предимствата на тези евтини тапети, а други, по-скъпи хартиени варианти, не успяват да обединят дори и тях. Във всички случаи на нисък бюджет, те са просто незаменими. 

  Единственото затруднение, потребителите срещат при почистване на листовете. Хартията е неустойчив на влага и механични влияния материал, и би се деформирала от почистване в дълбочина. Прахта и замърсяванията върху тапети дуплекс изчезват лесно и безопасно, от избърсване с леко навлажнена или суха кърпа. Залепването им в помещения с повишена степен на замърсяване – кухня, производствен цех, работилница и др. е добре да се избягва, поне ако желанието на потребителите е да ги използват за продължителен период. 

  Правилното място 

  Двуслойните модели откриват огромно приложение в жилищния и офисен интериор. Декоративната им визия изглежда красиво върху стените на всяка стая – каталогът ни предлага подходящи десени и разцветки за всякакъв стил. Необходимо е обаче да се съобрази дали поставянето им ще бъде целесъобразно за нуждите и функциите на конкретното пространство. Спалнята е едно от най-правилните места за този тип облицовка. Тя е помещение за релакс, където рядко се пуши, там не се приготвя и консумира храна и обикновено прозорците ограничават проникване на прах. 

  Коридорите и преддверията преддверия също допускат поставянето на такъв тапет. Светлите разцветки, по-едрите и 3D принтове сред моделите оптически ще уголемят и осветлят входните зони. Понеже площта им не е голяма и проникването на естествена светлина е рядкост, свежите светли, и дори бели нюанси с обемни мотиви са препоръчителен избор, който ще подобри цялостната визия на пространствата. 

  Кабинетът също “обича” двупластовите тапети. Ако вътре пушенето е ограничено или напълно изключено, присъствието на тези модели е много подходящо. Детската стая също ще изглежда прекрасно с тях, особено ако се подберат прекрасните флорални мотиви с плетеници или моделите с акварелен ефект. Атрактивни и нежни дизайнерски решения се откриват за всеки тип детска стая. 

  Кухнята и дневната са определено неподходящите области за такава облицовка. Там те ще бъдат често и солидно замърсявани, а като се вземат предвид затрудненото почистване, резултатът от залепването им ще бъде загрозяване на целият интериор, и то за доста кратко време. Хартията е известна с постоянното активно абсорбиране на влага, прах, мазнини и всякакъв тип миризми. Точно затова, поставянето й върху стените на посочените помещения ще съсипе лесно както тяхната текстура, така и общият дизайн на стаята. 

  Залепянето на дуплекс тапетите е лесно почти като детска игра. Листовете се покриват с лепило и се притискат към стената, при което единичните листи от ролката се припокриват един с друг. Това се извършва колкото е възможно по-бързо, тъй като материалът ще се свие след изсъхването на лепкавият пласт. Отлепянето им отново е много лесно и бързо, без късане и неприятни хартиени останки по стените, което е добре, тъй като така или иначе, те подлежат на по-често подменяне.

  ✅ Какъв е размерът на една ролка от дуплекс тапетите и как да определя какво количество ще ми бъде нужно❓


  Тапетите от всички разновидности се предлагат обичайно в стандартен размер: 53см х 10м – ширина/дължина, което покрива около 5кв.м. площ в повечето случаи. За да изчислите точният брой на ролките, които са ви необходими, е важно да знаете квадратурата на помещението или точният размер на стената, в случай че ще покривате само една стена с подобен тапет. При затруднения, можете да се свържете с екипа ни, който ще ви съдейства за правилно определяне на нужното ви количество.

  ✅ В кои случаи е добре да изберем дуплекс тапети❓


  Дуплекс тапетите имат двуслойна структура, която ги прави по-плътни от обикновените „симплекс” хартиени тапети. Те са подходящи за стени с несъвършенства, защото успяват да ги покрият плътно и да ги заличат. Ако нямате бюджет или желание за по-мащабен ремонт, тапетите дуплекс са лесен, бърз и финансово изгоден начин да направите подобрения в интериора, даващи перфектен резултат.

  ✅ Мога ли да залепя двуслоен тапет върху старите тапети❓


  Възможно е, но за постигане на максимално задоволителни резултати, ние не го препоръчваме. Освен това двуслойният тапет няма да се залепи здраво върху тапети с текстурирана повърхност или винилово покритие. Винаги е по-добре да се премахне напълно старата облицовка, преди стените да бъдат декорирани отново.