Декоративни PVC ъгли

 • В богата продуктова гама на онлайн магазин Дегрец, важно място заемат и декоративните PVC ъгли. Тяхното приложение в съвременния интериор е все по-голямо, защото с тях се постига ефект, какъвто с други средства е значително по-трудно да се постигне. Перфекционизмът при обзавеждането днес изисква този декоративен елемент да присъства във всички затворени помещения.

  Предназначение и характеристики

  С декоративни ъгли бихте могли да реализирате всякакви цели. Те основно се използват за скриване на пространството между рамката на врата и стената, така че да се образува една красива композиция и да се разшири визуално пространството за преминаване. Същевременно с ъглите може да се акцентира върху отделни компоненти, особено ако се заложи на изделие в тъмен нюанс върху стена в по-светъл цвят.

  Ъгълът от PVC няма равен на себе си по умение да скрива от дребни до по-големи дефекти по стени и тавани. Често монтажните работи нанасят различни по вид и степен повреди – леко увреждане на мазилката, образуване на луфтове, драскотини. Ъгловите лайсни от поливинилхлорид са един лесен и евтин начин пораженията да се коригират.

  Като един стилен завършващ елемент, ъглите са чудесен акцент в домашния интериор. С тях често се оформят рамки около отвори и преходи за преминаване, където липсва врата. По този начин, преходното пространство се отделя визуално, а същевременно се създава един по-разчупен вътрешен дизайн.

  Важна е и предпазващата функция на декоративния PVC ъгъл. Той служи за защита на вътрешните и външните ъгли, свързващи стени и тавани от нараняване, освен че умело прикрива вече съществуващи такива. На местата, където има отчупване, надраскване и неравности, ъгловите лайсни превръщат дефекта в ефект.

  Ъглите с декоративна функция се изработват от най-различни материали. В строителството се използват плоскости от метал, алуминий. ПДЧ и естествена дървесина. Тези, изработени от разпенено пвц са предпочитани от масовия потребител по ред причини, на които ще обърнем по-специално внимание.

  Предимства

  Предимствата на ъгъла от ПВЦ не са никак малко. На първо място бихме поставили неговата цена. Изключително евтин, но същевременно дълготраен материал, който не се нуждае от периодична подмяна, поради деформации, корозия, загниване и захабяване. Докато лайсните от ПДЧ и естествена дървесина подлежат на механично повреждане вследствие на влага или вредители (дървояди), то тези от поливинилхлорид са устойчиви на изброените въздействия.

  PVC декоративния ъгъл е изключително лек. Той не натоварва по никакъв начин конструкцията и следователно не би оказал фатално въздействие върху мазилката. Монтажът е максимално опростен, така че за поставянето на лайсните да не се търси специалист или строителна бригада. Монтират се чрез самонарезни винтове или посредством дюбел в стената.

  Поддръжката на предлаганите в каталога ни продукти е невероятно лесна. Всяко изделие притежава специално гланцирано покритие, което пази материала от леки драскотини и образуване на петна. Почистването може да става с всички стандартни домашни методи и препарати. Дори директното намокряне няма да причини никаква вреда на декоративния орнамент.

  На последно място трябва да изтъкнем, че ние ви предлагаме продукти от най-висок клас на цени, които ще ви изненадат много приятно. Разнообразието от цветове и изящни дървесни декори ще задоволи всеки потребителски вкус. Имаме модели в стандартен бял и сив цвят, както и имитации на дървесина в цветовете: ясен, дъб, елша, орех и венге.

  ✅ С какво ъгловите лайсни от PVC са по-добри от дървените❓


  PVC ъглите превъзхождат дървените по множество показатели. Като единствен техен недостатък можем да посочим факта, че не са естествен материал. Те са по-леки, но и значително по-устойчиви на обработка. При рязане е невъзможно да се счупят или спукат по дължина. Имат много по-дълъг живот и не се нуждаят от защитно покритие. Не гният и не се покриват с плесен. Цената им е също по-изгодна от тази на дървените.

  ✅ При такова разнообразие от цветове в каталога ви, по какъв критерий да избера подходящия цвят❓


  При избора на ъгли от пвц клиентите ни обикновено се ръководят от цвета на подовата настилка (ламинат/паркет) в конкретното помещение. Някои избират ъгли в същата тоналност като тази на пода, докато други търсят начин да създадат контраст. Тъмните ъглови лайсни стоят много добре на светъл под и светли стени, очертавайки ярко границата между пода и стената.

  ✅ Как да изчисля какво количество ъглови профили ми е нужно❓


  За да поръчате точното количество PVC ъгли, което ви е нужно, е желателно да измерите дължината на всяка от стените, където този декоративен елемент ще бъде поставен, изключвайки разстоянието заемано от вратите. Сборът от тях ще ви даде общата дължина, която ви е нужна. Нея разделете на 2.7 (дължината на ъглите ни е 2.7м) и ще получите приблизителния брой на профилите, които трябва да поръчате.