Водобранни лайсни

 • В желанието си да създадете идеалния кухненски интериор, ще трябва да помислите и за покупката на водобранна лайсна. В зависимост от конфигурацията на плота, е възможно да са ви нужни няколко идентични елемента. В онлайн магазин Дегрец ще намерите разнообразие от въпросния важен свързващ елемент. Високото качество и достъпните цени при нас са винаги гарантирани.

  Приложение и задължителни характеристики

   Водобранни лайсни се използват основно за уплътнение на разстоянието между работния плот и кухненския гръб. Удачно е и използването им като свръзка между кухненската мивка и стената, особено ако в дадения участък тя не е облицована с плочки или друг облицовъчен материал.

  Целта при използване на водобранна лайсна за кухненски плот, е да се предотврати проникването на вода към стената или кухненския шкаф, включително този под кухненската мивка. Наред с основната си, защитна функция, лайсните имат и декоративни свойства. Ето защо трябва винаги да се подбират цветове и десени, които се вписват перфектно в кухненския интериор.

  Наше безспорно предимство е разнообразието от цветове и декорации на покритието, така че водобранната лайсна за кухненски плот да подхожда на повечето съвременни кухни. Следим последните новости в интериорния дизайн, което ни дава възможност да подберем дизайните и цветовете, които са най-търсени в момента.

  Изискванията към всички видове водобранни лайсни за кухня са еднакви. Те трябва да се вписват идеално към стила на помещението, а наред с това цветът, текстурата и рисунъкът да се съхраняват за един много дълъг период, без значение от условията, в които се използват. Лайсната с добро качество не променя своята структура и визия под въздействие на пара, вода и почистващи препарати.

  Когато избирате водобранна лайсна за кухня, винаги се насочвайте към изделията с висока устойчивост на натиск. Меките профили се огъват, намачкват и деформират. Освен че визията им става неугледна, по този начин се губят и защитните им свойства. Устойчивите на механично въздействие продукти, ви позволяват да работите и почиствате плота без притеснения.

  Високата термоустойчивост е задължителна характеристика на пазещите от проникване на вода лайсни за кухня. Използването на горещи и студени течности и предмети в процес на приготвяне на храната, е ежедневие в домашните и обществени кухни. В този случай лайсната трябва да е способна да съхрани своята текстура и цвят непокътната.

  Не на последно място е редно да обърнем внимание и на хигиенните свойства на водобранната лайсна за плот. Изделията от този вид се изработват от материали, които са не само напълно безопасни за здравето, но и самите те не позволяват развитието на микроби по своята повърхност.

  Покритието на лайсните не позволява проникването на влага, мръсотия, миризми и прах. По повърхността на качествените водобранни лайсни, предлагани на малко по-високи цени, е невъзможно да се образува мухъл, а същевременно е допустимо почистването с по-агресивни химически препарати. Дезинфектиращите продукти също не са опасни за лайсната, отговаряща на високите стандарти за качество.

  Ние ви предлагаме разнообразие от водобранни лайсни за кухня в цветове, отговарящи на всеки съвременен интериор. Разцветките варират от класическо бяло до имитации на мрамор в светли и тъмни нюанси. Имаме модели в сив металик и черно, а също и в бежово. Ще ви осигурим и нужните за завършен вид на плота вътрешни и външни ъгли и тапи.

  ✅ Какво е предназначението на водобранните лайсни❓


  Водобранната лайсна, както подсказва нейното наименование, е елемент, чиято задача е да предпази различни участъци от интериора от стичането на вода. Най-често такива детайли се използват в кухни при свързване на мивка с близкостояща стена. Лайсната събира водата, стекла се по стенната облицовка и я отвежда обратно в коритото на мивката, не позволявайки ѝ да проникне между кухненския шкаф и стената. Същият принцип се използва и при монтаж на кухненски плот.

  ✅ От какъв материал са изработени водобранните ви лайсни❓


  Лайсните, предотвратяващи стичането на вода в кухненски помещения се изработват от различни материали. На пазара се предлагат лайсни от алуминий, чиято здравина и антикорозионни свойства са пословични. Цената им обаче е изключително висока. Ние предлагаме богата гама водобранни лайсни от PVC, чиято цена за детайл с дължина 3м е символична. Визията и качеството им също е отлично.

  ✅ Има ли специфични изисквания за тяхното почистване❓


  Водобранните лайсни се използват предимно около кухненската мивка и кухненския плот. Това ги излага на силно замърсяване, което трябва да бъде лесно отстранимо. Лайсните от PVC подлежат на стандартно почистване с всички почистващи препарати. Поради риск от нараняване на гланцовото покритие, не се препоръчва използването на твърди и остри предмети при чистене.