Продуктът беше добавен в кошницата

PVC профил стартов кафяв 3 метра

0/ 5 (0)
  • + -

6.90 лв.

Онлайн магазин Дегрец ви дава възможност да реализирате бързи и лесни ремонти с ПВЦ облицовки – пана и ламперии. При нас ще намерите голямо разнообразие от декоративни плоскости за стени и тавани, както и нужните за правилното им полагане аксесоари. Един важен детайл са профилите, поради което този стартов PVC профил в кафяво може да ви бъде особено полезен.

Предназначение и свойства

При облицоване на стена и таван с ламперия от поливинилхлорид, процесът по изграждане на декоративното покритие започва с монтиране на стартов профил от същия материал. Неговата задача е да осигури защита на страничната част на панела и да повиши естетиката на самата облицовка. Профилът предпазва плоскостите и прилежащата стена от проникване на вода.

Такъв е задължително да се използва, когато се облицоват стените на бани и дори на стаи, в които влагата не представлява проблем. Освен в началото на монтажа на пвц плоскостите, стартовият профил може да се използва и при свързване на панелите от съседни стени, за да се получи естетически издържан ъглов преход.

Стартовите профили имат повече декоративна, отколкото укрепваща функция. Те имат свързваща и преходна роля, като най-често служат за разграничаване на две различни настилки – под и стена или стена и таван.Затова е важно да се използват елементи, издържани в цветовата стилистика на декоративната облицовка.

Какво е приложението на стартовите профили в кафяво?

Кафявият PVC стартов профил се използва много по-интензивно, отколкото вероятно предполагате. Този цветови вариант е особено подходящ, когато се полагат ламперии с дървесен декор. Моделът е подходящ за обрамчване на пана със светла и тъмна дървесна окраска. В единия случай с него ще се получи отличен контраст и ефект рамка, а в другия, началната монтажна планка ще се слее напълно с основната облицовка.

Материалът подлежи на боядисване, но тази операция е напълно безсмислена, предвид наличието на този детайл в множество цветове и нюанси в нашия каталог. Профилът се предлага стандартно оразмерен с дължина 3 метра. Изключително лесен за изрязване в желания размер, включително под ъгъл. Изрязването може да се извърши ръчно или с помощта на режеща машина.

PVC профил стартов кафяв 3 метра

6.90 лв.
To Top