Продуктът беше добавен в кошницата

Тапет хaртиен Версаче бял-злато

0/ 5 (0)
  • + -

5.90 лв.

Размер на ролката: ширина 0.53 м. - дължина 10 м.

В продуктовата ни гама са добре застъпени модерните тапети Версаче с характерния си фигурален принт. Предлагаме ви модел с една класическа цветова комбинация от бяло и златисто, която ще допринесе за привлекателния облик на всяко жилищно или представително помещение. Посочената цена е за една ролка с дължина 10м и ширина 53см.

Особености на принтовете Versace и конкретно на мотива „The Greek Key”

Великолепни щампи и много злато, това е характерно за принтовете, създадени от дизайнерите на италианския моден бранд. Класическият принт Greek Key се е превърнал в емблема на марката. Той е основен мотив в цялата ни гама пана, винилови стикери и тапети Versace. Това само по себе си ни задължава да внесем малко яснота относно изображението.

Всеизвестно е, че италианската модна компания не е създала, а просто е брандирала въпросния декоративен модел. Много от принтовете, които използваме днес в текстилния и интериорния дизайн, имат древен произход. Самото име „Гръцки ключ” предполага произход от древногръцката цивилизация, но вариации на мотива са открити също в египетските гробници и върху исторически китайски сгради.

Моделът Greek Key, наричан още „меандър” или дори гръцки „лаз“, представлява непрекъсната линия, която се сгъва около себе си, възпроизвеждайки течението на река Меандър, намираща в Турция. Мотивът се среща изобилно в архитектурата и приложните изкуства от времето на гръцката империя.

Той е използван също от римляните и в крайна сметка бива разпространен в Европа по време на стила „Империал”, неокласическия стил във Франция и стила на регентството във Великобритания. Разпространен е и в САЩ в така наречения федерален стил. Модна къща Версаче налага въпросната фигура в своята колекция от декоративни интериорни продукти.

Нашата гама тапети Версаче са с по-ниски цени от оригиналните луксозни облицовки на престижната марка. Изработени са от висококачествени материали, с помощта на високо технологични методи на отпечатване. Както хартията, така и самите багрила запазват дълго оригиналната си форма и добро състояние. Моделът е подходящ за помещения, обзаведени в класически или бароков стил.

Тапет хaртиен Версаче бял-злато

5.90 лв.