Продуктът беше добавен в кошницата

Тапет дуплекс Лондон сив

5/ 5 (1)
  • + -

8.80 лв.

Размер на ролката: ширина 0.53 м. - дължина 10 м.

Тапет дуплекс Лондон е специален вид стенна облицовка, подходяща за почти всяко жилищно помещение. Той може да освежи всеки интериор с пъстрия си принт, представящ някои от емблемите на английската столица. Това е продукт с високо качество и натурални нюанси, който ще се впише добре във всеки интериор, придавайки му по-ведро, космополитно излъчване.

Особености и предимства на дуплекс тапетите

Тапетите дуплекс са изработени от двуслойна хартия с полимерна промазка на горния слой. Заради наличието на полимерно покритие, те могат да се почистват с влажна кърпа, за разлика от обикновените хартиени модели. Поради по-високата им здравина са предпочитани за помещения, в които се пуши и като цяло са с по-висока степен на замърсяване.

Двуслойните тапети не бива да се бъркат с миещите се модели. Те не са подходящи за бани и помещения с висока влажност, защото им липсва влагоотблъскващ горен слой. Влагата, налична в помещението, бързо ще се просмука в структурата на такъв тапет и ще го разруши. Характерно за двуслойната хартиена облицовка е по-високото тегло. То налага повече внимание при залепяне.

Декоративният тапет Лондон е плътен, с приятна гланцова повърхност. Дуплекс тапетите могат да бъдат гладки или с релеф. Поради по-високата им плътност, те добре прикриват неравни и груби участъци по стените. Също така се справят добре със звукоизолацията на помещенията, където са поставени, абсорбирайки част от околните шумове.

Особености при залепването

Дуплекс покритията се лепят както всеки симплекс (хартиен тапет). Различното е свойството на покритието да абсорбира влага при намазване с лепило и да се разтяга. Затова е важно да следвате някои тънкости при монтажа, които ви гарантират отлични резултати. На първо място основата трябва да бъде чиста, суха и максимално гладка.

Полагането на грунд преди лепене е необходимост. На стени, върху които не са лепени тапети, е добре да се нанесе дълбокопроникващ грунд. След изсъхване на грунда се преминава към нанасяне на лепилото. Имайте предвид, че при намазване с лепило тапетът може да се разтегне встрани, когато го полагате. След изсъхване е възможно леко свиване и образуване на фуги. Затова се препоръчва внимателно боравене с този вид покрития.

Тапет дуплекс Лондон сив

8.80 лв.