Продуктът беше добавен в кошницата

Тапет винил Вълни 3D червен

0/ 5 (0)
  • + -

19.90 лв.

Размер на ролката: ширина 0.53 м. - дължина 10 м.

Модел с наличие на 3D ефект.

Виниловият тапет Вълни 3D е предназначен за създаване на акценти в жилищни и представителни помещения. Това е композиция в ярко червено и златисто, която няма как да не направи изключително впечатление. С абстрактния си принт и 3D ефект, тапетът позволява да се създаде усещане за дълбочина и раздвиженост във всяко пространство.

Особености и плюсове на виниловите тапети

Виниловите тапети са многослойно стенно покритие, при което основата може да бъде хартия или текстил, но горният (лицев) слой е винаги винил. Винилът представлява синтетична смола, вид пластмаса, състояща се от поливинилхлорид или подобен на него полимер. Това е материал, който освен за изработката на тапети и други покриващи материали, се използва и при производството на грамофонни плочи.

Както всички пластмасови материали, винилът се добива чрез поредица от етапи, които превръщат базираните на въглеводороди суровини (петрол, природен газ или въглища) в уникални синтетични продукти, наречени полимери. Виниловият полимер обаче е необичаен, защото се основава само отчасти на въглеводородни суровини: етилен, получен чрез обработка или крекинг, природен газ или петрол. Другата половина от виниловия полимер се основава на естествения елемент хлор.

Подходящ за взискателни помещения

Не са нужни солидни познания по химия, за да стане ясно, че тапетите от винил са изключително здрави и устойчиви на влага. Този декоративен материал е също устойчив на петна и драскотини, а цветовете му се запазват много дълго във времето. Това го прави подходяща стенна облицовка за помещения с високи изисквания като кухни и бани.

Декоративният принт на конкретния модел съчетава арт излъчване и естетика. Този тапет е отлично решение за зониране на по-големи пространства и за създаване на акценти. Триизмерният ефект на изображението се забелязва под всякакъв ъгъл, а ярките цветове допринасят за модерния облик на съответното пространство.

Важно: виниловите тапети не са пожароустойчиви, напротив – при възпламеняване, те отделят токсични вещества. Поради тази причина не се препоръчва използването на такава облицовка в близост до печки на твърдо гориво и газови котлони.

Тапет винил Вълни 3D червен

19.90 лв.