Продуктът беше добавен в кошницата

Таванска плоскост 50/50 номер 82599 бял

5/ 5 (14)
  • + -

3.50 лв.

Екструдирана таванска плоскост. Пакета включва 8 бройки 50/50. Един пакет е 2 квадратни метра. Плоскостите се продават на цели пакети.

Лесно покриване на тавани с различни дефекти с таванска плоскост номер 82599 – бял вариант. Размерът на плочата е стандартен 50 х 50см, което гарантира лесно нареждане с минимално изрязване. Плоскостите се предлагат в комплект от 8 броя, което прави цената им още по-изгодна. Предимство на това декоративно покритие е, че може да се постави без участието на специалист.

Какво представляват плоскостите за таван?

Декоративните таванни покрития са удобно решение за скриване на дефекти и неравности върху тавани и стени. Те са изработени от екструдиран полистирол, известен още с наименованието стиропор. Това е лек и универсален материал, който се използва в различни приложения, включително като изолация в строителството.

Екструдираният стиропор е вид полистиролова пяна, която се създава чрез процес на екструдиране. Този процес включва разтопяване на полистиреновата смола и екструдирането ѝ през матрица, докато се образува твърда структура от пяна със затворени клетки. Затворените клетки правят таванните плоскости напълно водоустойчиви, като по този начин те защитават основата от влага и пръски вода.

Предимства на таванските пана

Таванската плоскост, която ви предлагаме, има множество предимства и те не включват единствено високата декоративна стойност. На първо място, това е лек и удобен за работа материал, който можете да монтирате изцяло сами, дори ако ви липсва предишен опит. Монтажът се извършва с подходящи монтажни лепила, поединично за всяко пано.

Тъй като пенополистиролът е отличен изолатор, с декоративното покритие се постига и друг важен ефект – ограничаване на енергийните загуби при отопление и климатизация на помещенията. Този материал е също добър звукоизолатор, спомагащ за цялостното благоустройство на затворените помещения.

Въпреки че стиропорът е запалим, той може да бъде обработен с огнезащитни добавки, за да се подобри неговата устойчивост на огън. За разлика от други облицовъчни материали, особено дърво, това покритие има относително добра пожаробезопасност. Ниската цена е основен плюс на това декоративно покритие. Един комплект тавански плоскости покрива 2 кв.м, което го прави рентабилно решение за бързи домашни ремонти.

Таванска плоскост 50/50 номер 82599 бял

3.50 лв.