Продуктът беше добавен в кошницата

Силиконова мушама Прозрачна релефна

3/ 5 (454)

  • + -

Опции
* Ширина:15.60 лв.

Покупката на прозрачна мушама е една разумна инвестиция в продукт, който ще изпълнява дълго и правилно основното си свойство. Ако ви е омръзнало да сменяте покривката на масата в кухнята всеки месец, то ние от Дегрец ви предлагаме идеалната алтернатива. Това е покритие, което не скрива красивия дървен или друг вид плот, но същевременно го защитава от увреждане, улеснявайки работните процеси.

Покритието, което измести текстилните и PVC покривките

Домакините все по-често избират прозрачни мушами за маса, вместо класическите текстилни и найлонови плътни покривки. Тези покрития са демоде, но причината за високата популярност на новите материи, особено тези от силикон, не се дължи на сляпото следване на модните тенденции.

Нека разгледаме някои от най-важните предимства на силиконовите покрития. Те включват:

  • Дълготрайност, без да губят първоначалния си вид. Производителите твърдят, че техните продукти могат да се използват около 50 години;
  • Лесна употреба и поддръжка. Спокойно можете да почистите мушамата с обикновена памучна или гумирана кърпа. Поради непорестата ѝ структура, мръсотията и влагата не се абсорбират в нея;
  • Прилепва плътно към работната повърхност – не се плъзга. Тази характеристика трябва да се вземе предвид от семействата с малки деца;
  • Прозрачност. Дава възможност да се видят красивите орнаменти и текстура на плота;
  • Отсъствие на шумове – приглушава звука от приборите за хранене;
  • Не се мачка и възстановява бързо първоначалната си форма;
  • Отлична температурна устойчивост. Силиконовата покривка може да се използва при температури в диапазон от -200°C до +200°C.

Бихме могли да добавим още един плюс на силиконовото покритие, разглеждайки конкретно нашата релефна силиконова мушама за маса прозрачна. Това е липсата на хлъзгавост, която прави неудобни и дори опасни някои домакински операции. Когато режете с остър нож, стържете на ренде или боравите с горещи съдове и храни, стабилната , неплъзгаща се материя е изключително полезна.

Обзор на съществуващите разновидности

Решавайки да закупите прозрачна мушама за маса, е добре да знаете, че има няколко разновидности на силиконовите мембрани. Те се класифицират по форма и материал, като формите биват кръг, правоъгълник или квадрат, когато говорим за фабрично разкроени продукти. Мушамата, която ви предлагаме тук, се продава на линеен метър в различни ширини и плътност.

Спрямо материала, мушамите с прозрачна структура се срещат в два варианта: PVC и силикон. Продуктите от поливинилхлорид са с ниска цена и са доста устойчиви на влага и замърсяване. По повърхността им не се образуват упорити петна, а разнообразието от стилове и десени е сравнително голямо. ПВЦ материите биват наричани също течно/гъвкаво стъкло.

От друга страна, една силиконова мушама има същите свойства, характерни за pvc тъканите, но тя притежава и качества, които другите материали не биха могли да достигнат. Силиконовите покривки са по-екологични, по-здрави и по-устойчиви на топлина. Високата им плътност ги прави максимално надеждни и дълготрайни. Изглеждат страхотно както на дървени, така и на стъклени маси.

Мушамата от силикон се среща в различни дебелини на покритието. Релефният модел, който ви предлагаме може да се закупи в дебелина от 0,8 и 2мм. Изборът на плътността зависи от предназначението на покритието. Когато се планира то да покрива масата в кухнята, е желателно да се вземе по-плътна разновидност, и обратно. Декоративни холни масички и плотове могат да се покрият с по-тънка мембрана.

Полезни съвети относно избора на размер

Предлагайки разнообразие от силиконови мушами, ние сме задължени да ви помогнем да направите правилна и рентабилна покупка. Изборът на размера на мушамата трябва да се съобрази с габаритите на масата. Препоръчително е покривката да е с 20% по-голяма от параметрите на плота.

Не е необходимо тя да виси около ръбовете на плота. Помислете за целта на покритието. Ако планирате гала вечеря, изберете покритие, което е 70% по-голямо от работната повърхност - плот. По-сложна е ситуацията с овалните плотове, където полите е добре да падат равномерно от всички страни. По-плътните и твърди силиконови мушами за маса могат да се изрежат плътно по овала на плота, защото те не могат да падат както по-тънките и леки материи.

Предвид множеството вариации на дизайна, изборът на силиконова мушама за маса може да се окаже доста сложен. В каталога ни се срещат модели с различни шарки и вариации на декора, включително релеф. Целта ни е всеки да може всеки да намери решението, което смята за най-добро.

Цветните опции са чудесни за кухнята, както и за скриване на захабена, неугледна основа. Мушамите с разноцветни декорации скриват добре зле поддържани метални, дървени и пластмасови маси и шкафове, използвани на открито.

Силиконова мушама Прозрачна релефна

15.60 лв.